Ingen forsker i computerbørn

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Hvor ufatteligt det end lyder, har ingen i hele verden forsket i, hvad det betyder at lade børn sidde fastlåst i længere tid ved en computer', skrev 'Ingeniøren' i forrige uge på lederplads. Arbejdsmiljøinstituttet har oplyst til bladet, at ingen nogensinde har forsket i problemet.

'Utroligt, at ikke én eneste i den samlede forsker- og computerverden har spurgt sig selv om, hvad computerarbejde kan betyde for børns bløde knogler'. Lederskribenten beskriver også, hvordan computerne er designet til voksne og oven i købet blot sat oven på de møbler, der i forvejen var i klasselokalet.

Det hele bunder i, at elever ikke er omfattet af arbejdsmiljøloven. 'Når de ikke er det, hvorfor så bruge de sparsomme penge på at forebygge børns mulige arbejdsskader? Forhåbentlig er det ikke sådan', står der i lederen.