Morfars engagement

Publiceret

Poul Erik Pedersen har fulgt sit ældste barnebarn, Martin, gennem hans skoleforløb siden 1993. Nu er Poul Erik Pedersen også blevet knyttet til sit yngste barnebarns, Carinas, klasse. Hun går i 1. klasse på Vangeboskolen i Holte.

Kontakten til skolen kom i stand, fordi klasselærer Hans Lund skrev til alle forældre til børn i 1. klasse, at han ville komme på besøg i de små hjem. Poul Erik Pedersen benyttede den lejlighed til at møde Hans Lund og få en aftale.

I 1994 læste Poul Erik Pedersen en kommentar i Berlingske Tidende skrevet af cand.psych. Karen Akhøj. Han kontaktede hende og de mødtes derefter jævnligt.

Esther Møller arbejde i 1995 på bogen 'Vil du være med?' om fælles aktiviteter mellem børn og gamle. Esther Møller beskrev Poul Erik Pedersens besøg i Martins klasse i sin bog.

Sidste år skrev han i samarbejde med Karen Akhøj og Esther Møller et brev til undervisningsminister Ole Vig Jensen om, at de var interesserede i at lave et ældre/børne-samarbejde og skabe kontakt mellem skolerne og de ældre. Ministeren var positivt stemt for ideen, der endte med, at Undervisningsministeriet via Sektornettet søgte erfaringer fra andre skoler. I dag er 'sagen' henlagt.

dhs

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.