Debat

Frejdige Frank

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette indlæg til Folkeskolen er skrevet søndag den 8. marts. Valgkampen er ved at kulminere, og skal man tro meningsmålingerne, så risikerer Danmark, at den politiske magtbalance vipper fra venstre/midten til højresiden i Folketinget.

Mange borgerlige politikere vejrer morgenluft, og det er bestemt ikke rart, hvad de lukker ud. En ung fremadstormende konservativ i Københavns Amt (32 år og selvstændig virksomhed med 80 ansatte - så han har råd til at finansiere en voldsom personlig kampagne) har naturligvis en klar og nagelfast mening om folkeskolen ('Jeg har jo selv to børn på fire og syv år'!): Flere karakterer og genindførelse af niveaudelingen, så skal det nok gå fremad! Hvor er det dog forstemmende.

Men alle læreres gode gamle ven Frejdige Frank (Dahlgaard) er naturligvis også på banen. Folkeskolen har spurgt ham, så selvfølgelig er det okay, at han svarer på spørgsmålet om sine visioner som eventuel kommende undervisningsminister. Men ak, intet er nyt under solen. Hver gang den mand har lukket sine mest fantastiske ideologier ud, har det været komplet gratis. Ingen har vist hørt ham sandsynliggøre sine populistiske og demagogiske fif. Egentlig mener jeg, at man skal ignorere Frank Dahlgaard, men uhyggeligt nok får han opbakning i sit (såkaldt) ansvarlige parti - dem i de pæne blazere og jakkesæt - og hvad der nok er det mest uhyggelige: Hvem ved, hvad han er efter 11. marts?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi har hørt Frank Dahlgaard kræve 'at få stoppet de uhyrlige eksempler på, at lærere rejser på luksusture på elevernes regning'. Gosh!

Vi har hørt ham sige, at problemerne med manglende penge til nye bøger (den nye folkeskolelov) og landkort (det ny Europa) med mere blot kan løses ved at fyre de 10.000 dårligste lærere i folkeskolen og så bruge deres løn til nyanskaffelser.

Og så her den sidste nye i Folkeskolen ugen før valget: 'Skolen skal 'befries' for 10.000 elever, som er forstyrrende'. Det vil Frank Dahlgaard sørge for som ny minister.

Nu vil vi altså gerne have belæg for sådanne udtalelser! Venstre og De Konservative er vel ikke det rene 'Gøg og Gokke' - eller hvad? Hvad skal der ske med disse børn?

Det rigtigt uhyggelige ved ovenstående er, at når dette læses, så er (Gud forbyde det) Venstre og De Konservative måske kommet til magten, og (Fanden tage mig) Frank Dahlgaard er måske ved at blive undervisningsminister. Det ville - kære venner - være langt værre end de skrækvisioner, vi i sin tid opstillede før Bertel Haarder.

Herren se i sin nåde til sit plagede folk!

Ole Mathiesen

Virum