Debat

Annuller udmeldelsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogle af skolelederne har meldt sig ud af Danmarks Lærerforening med virkning fra den 1. april i år. Men over 80 procent af medlemmerne af Fraktion 3 har valgt at bevare medlemskabet af DLF.

I Århus er der forholdsvis mange skoleledere, der har meldt sig ud. Det er paradoksalt, fordi Århus Skolelederforening i årevis har haft et tæt og velfungerende samarbejde med Århus Lærerforening. Den form for samarbejde, som kongresbeslutningen pålægger de øvrige kredse i DLF at etablere med de nye 'ledernetværk'.

Skolelederne i Århus har blandt andet udtrykt frygt for, at lokalkredsen kommer til at omklamre skolelederne, når de skal organiseres i et netværk i fagforeningsregi. Det har end ikke været drøftet, hvilke ændringer i samarbejdet kongresbeslutningen måtte afstedkomme.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg vil opfordre de skoleledere, der har sendt en udmeldelse til Danmarks Lærerforening, til at annullere udmeldelsen, inden den træder i kraft den 1. april.

Der er ikke noget alternativ til medlemskab af DLF for de skoleledere, der ønsker indflydelse på deres egne løn- og arbejdsforhold.

Og i Århus må vi i fællesskab finde en måde at videreføre samarbejdet på- som medlemmer af Danmarks

Lærerforening.

Jørn Kokkendorff

kredsstyrelsesmedlem

Århus