Debat

Alt for Lærerne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Januar 1998 sendte vi et brev/synopsis til Folkeskolens redaktør. Brevet var et oplæg til en artikel om udviklingsarbejde inden for grunduddannelsen i Tanzania og de danske læreres rolle heri. Vi tilbød at skrive artiklen eller, hvis Thorkild Thejsen foretrak det, at lade en af bladets journalister udføre opgaven. Thorkild Thejsens svar kom så midt i februar. Han beklagede: 'Vi har ikke plads, og vi må erkende, at internationalt stof ikke er det, der interesserer vore læsere mest.'

Jamen, Thorkild Thejsen, hvad interesserer så dine læsere? Og hvilket belæg har du for at udtale dig om det? Ærlig talt er Folkeskolen blevet et 'Alt for Damerne', et flot blad, fancy action-fotos, firefarvet, glittet papir med journalistskrevne artikler. Men hvor finder vi den almindelige folkeskolelærer med kridt på fingrene? Kun på debatsiderne eller, hvis det går vildt til, på Bagsmækken.

Men er det sådan, vi vil have vores fagblad? Er vi kun interesserede i internationalt stof, når det drejer sig om læseundersøgelser og metoder i Holland og New Zealand? Hvorfor er der en stigende internationalisering i det danske uddannelsessystem, hvis det ikke er, fordi det interesserer os?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi kunne godt tænke os at læse nogle artikler fra det virkelige liv skrevet af rigtige lærere. I stedet bugner bladet af artikler som dem i damebladene. Hvor mange artikler/oplæg/ideer fra lærere afviser du i det daglige? Eller får du ingen indlæg, fordi vi lærere ikke tør hamle op med de glamourøse journalistartikler?

Thorkild Thejsen, det kan godt være, at du nu siger, at rønnebærrene er sure. Det er de også, for vi havde faktisk noget på hjertet.

Helle Hansen, Conni Shigebu

rådgivere på

Teachers Centres i Tanzania

Svar

Vi modtager hver dag mange spændende forslag, som vi ikke har plads til. Min viden om læsernes interesser har jeg blandt andet fra bladets løbende læserundersøgelser.

Thorkild Thejsen

redaktør

Powered by Labrador CMS