Debat

Ideologisering af ungdom

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Steen Nielsen plæderer i Folkeskolen nummer 9 for politik lagt frem for eleverne. Hvis læreren imidlertid har været medlem af en politisk ungdomsbevægelse, er jeg bange for, at han (hun) vil have vanskeligt ved at bibringe en tilstrækkelig alsidig kundskabmeddelelse. Umiddelbart skulle man tro, at medlemskab i en politisk-demokratisk ungdomsbevægelse skulle frembringe særligt fremragende politikere, men så er det sært at se, at nogle af de mest påståelige, ensidige politikere - uanset parti - som man ser udfolde sig, netop er udgået fra det pågældende partis ungdomsorganisation. Derfor mener jeg (åbenbart i modsætning til Steen Nielsen), at nok er politisk oplysning i skolen gavnlig, men en politisk ideologisering af ungdommen (i partiorganisationerne) graver skadelige grøfter i befolkningen.

En overdreven indoktrinering af egen fortræffelighed skaber naturnødvendigt altid fjendebilleder. Trods al politisk uenighed hører vi jo til det samme folk, ikke sandt?

Poul Andreasen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Lynæs

Redaktionen anser også debatten om dette emne for afsluttet i Folkeskolens spalter.