Lav valgdeltagelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Interessen for valg af delegerede til Danmarks Lærerforenings Kongres var ikke overvældende i fraktion 3 og fraktion 4, men det har en naturlig forklaring, mener to af de valgte, der fik mange stemmer.

Edel Hertz, Hellerup, blev med 3.385 stemmer topscorer i fraktion 4. Hun har været på valg fem gange, og det var hendes bedste personlige valg, hvilket sættes i relief af, at stemmeprocenten omkring 18 var den laveste i flere år.

- Det hænger sammen med den negative atmosfære, der blev skabt i forbindelse med den dumme diskussion, der brød ud, da der på DLF's sidste kongres skulle være afstemning om pensionisternes stemmeret til lønresultatet. Forslaget var meget logisk, men når man kaster sådan noget ud i den blå luft uden på forhånd at mødes med de mennesker, det drejer sig om, så føler de sig sårede. Jeg ved, at det har fået mange til ikke at afgive deres stemme, siger Edel Hertz.

Steen Pilegaard, skoleleder på Halskovskolen i Korsør, har denne forklaring på, at omkring ti procent afgav stemme ved delegeretvalget i fraktion 3.

- I første omgang var jeg skuffet, men så kom jeg til at tænke på, at i den periode, hvor jeg var medlem af Skolelederforeningens bestyrelse for Vestsjællands Amt, mødte der procentuelt ikke flere frem, når der skulle vælges delegerede. Så fordampede skuffelsen. Skolelederne er åbenbart ikke så interesserede i delegeretvalg, siger han.

547 stemmer fik Steen Pilegaard, hvilket er det næsthøjste stemmetal blandt de opstillede i fraktionen.

j

Powered by Labrador CMS