0   135

Dansk Skolemuseum

Dansk Skolemuseum er et relativt nyt skud på den kulturhistoriske 'Museumsstamme'. Museet blev stiftet i 1995 af Danmarks Lærerforening, Lærerforeningens Brandforsikring og Undervisningsministeriet. Museet fik til huse i et nyrenoveret hus fra 1799 i Rådhusstræde 6.

Museets samlinger består af et varieret udbud af skolehistoriske genstande: pulte, skoletasker, kuglerammer, skriveinstrumenter, landkort og meget andet. Dansk Skolemuseum er et nationalt, kulturhistorisk museum for uddannelse. Det dækker fagligt alle former for almene uddannelser og skoletyper fra middelalderen til i dag: klosterskoler, latinskoler, almueskoler med mere. Herudover ønsker museet at beskæftige sig med børnekultur i bredere forstand, hvilket særudstillingen 'Barnets rettigheder' er et udtryk for. Museet har åbent for offentligheden mandag til fredag, klokken 10-16, samt søndage, klokken 12-16.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet