Debat
0   158

Promillegrænser

Med risiko for at rage uklar med begge parter vover jeg alligevel at knytte et par kommentarer til brevvekslingen mellem formanden og kollega Johannesen fra Lyngby - også for at komme ind til pudlens kerne, som begge indskrænker sig til at kredse omkring.

Fra 1996 til 1997 steg mit fagforeningskontingent med 11,3 procent, mens pensionen steg med 2,25 procent. Fra 1997 til 1998 steg kontingentet med 11,8 procent, og pensionen steg med 3,4 procent.

Artiklen fortsætter under banneret

Ud fra en fagforeningsmæssig betragtning må det da være en forkert udvikling? Eller sagt på en anden måde:

I 1996 udgjorde mit fagforeningskontingent 3,4 promille af årsindkomsten fra staten, altså pensionen. I 1997 udgjorde kontingentet 3,7 promille, og nu i 1998 udgør det fire promille.

Dersom denne stigning fortsætter i samme takt, vil det jo betyde, at jeg efter en årrække skal af med hele pensionen til kontingentbetaling.

Endelig ligger det sådan, at af de 684 kroner, som mit årskontingent for 1998 udgør, får min kreds de 96 kroner. Resten går til Vandkunsten. Jeg ved godt, hvad jeg får for de 96 kroner, men hvad jeg får for resten, står lidt hen i det uvisse.

Jørgen K. Jacobsen

Rødby

Svar:

Som nævnt i svaret til Else Johannesen består det samlede kontingent af et kredskontingent og et kontingent til hovedforeningen. Foreningen centralt har ikke indflydelse på kontingentet til kredsen, men kun det centrale til hovedforeningen. Det af kongressen godkendte pensionistkontingent til hovedforeningen steg fra 1996 til 1997 med ti procent, fra 1997 til 1998 er stigningen 11,4 procent til 588 kroner eller med samme kronebeløb som for aktive medlemmer.

Det er rigtigt, som du selv anfører, at kontingentstigningen er større end stigningen i din årsindkomst, men kontingentet er ikke fastsat ud fra medlemmernes indkomst, men ud fra udgifterne i DLF.

Til spørgsmålet om, hvad du får for pengene, kan jeg henvise til læserbrevet fra Inge Kryger, Esbjerg Lærerforening, i Folkeskolen nummer 8 af 19. februar 1998. Bedre kan det ikke siges.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ