Debat

Kompleksitet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 7 forventer Ole Steenen mindst 40.000 læserbreve til Folkeskolen på baggrund af sagen om lærermobningen i Jersie, som oplyst har betydet, at to lærere er sygemeldt fra jobbet og angiveligt aldrig vil komme til at undervise igen. Som en af de 'forventelige 40.000' skal jeg hermed komme med min uforbeholdne mening om, at dette er afskyeligt, modbydeligt, utilstedeligt og dybt tragisk, og at vi fandeme ikke vil finde os i en sådan behandling af medarbejdere i folkeskolen. Men når alle disse 'aggressioner' har lagt sig, skal jeg også klart melde ud til Ole Steenen, at virkeligheden typisk er meget mere kompleks, end medierne giver os indtryk af, og alt andet lige 'sidder vi dødelige' blot og får visse informationer, hvorimod andre ikke kan gives på grund af tavshedspligt, diskretion og så videre.

Naturligvis er det stadig lige tragisk for de berørte, men nærlæser man fremstillingerne, er DLF stort set usynlige og velfærdsagenten (læs tillidsrepræsentanten) ligeledes, hvilket er helt forventeligt i en personsag. Personsager kan og skal ikke køres i medierne, hvorefter man typisk 'overfalder lederen'. Ole Steenen 'overfalder' desuden skolebestyrelserne generelt, hvilket slet ikke er rimeligt, og det stemmer ikke overens med egne positive oplevelser med forskellige bestyrelser. Mange forældre er særdeles fornuftige og kunne ikke drømme om at drøfte lærere, og sluttelig kan de være vores bedste advokater. De 'kolde terrorister' fra Jersie er ikke typiske forældre og tak for det!

Jeg er principielt helt enig i, at territorierne skal 'pisses helt rene', men vi skal passe på ikke at reagere uhensigtsmæssigt i sådanne helt grelle tilfælde. Tilfælde, som jeg i hvert tilfælde kun kender visse vinkler af, og sådan skal det være.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Bjarne Danielsen

skoleinspektør, Brande