Debat
0   158

Magtens rotteræs

Ole Steenen appellerer lidenskabeligt i en hørmende hyperbel til 'standen' at mobilisere cirka 40.000 vrede læserbrevsskribenter (Folkeskolen nummer 7, side 17).

Undertegnede melder sig til tjeneste.

Artiklen fortsætter under banneret

Der afvikles olympiske rotteræs efter magten og dens udøvelse. Der er penge i lortet! Inden for egne rækker: søg hurtigst muligt en magtforvaltningsstilling og pis på lærerriet med selvfortolket hjemmel i gældende styrelseslov - bliv tillidsmand og bak op om magten, vær inderkreds, bland dig i kæmpekredsen og beskyt dig imod besværlige kolleger, de krævende børn, den ensomme forberedelses nødvendighed, den sure hverdag - lad dig vælge ind i skolebestyrelsen og brug al din spontanenergi til affattelse af principper for skolestordrift - faste principper er generelt dårlige principper, hvor de alligevel ofte må fraviges af formulørerne selv! - Find misforhold mellem principper og lærerindividet, der, mens skoledagene henrinder, ihærdigt forbereder sig psykisk i haven i fuld offentlighed og åndeligt med bøger og hæfter bag skrivebordet i læselampens skær så længe, som associationerne myldrer som snerler til brugbare mønstre. Her fødes den glæde, der ikke søger magten, men indsigten og sandhedens stjerneskud.

Ole Steenen - du får mit uforbeholdne ja. Man mærker, at også du er glad for lærerriet og derfor ikke vil lade dig løbe over ende af opportunister. Vi ved godt selv, hvornår der er time-out. Vi behøver ikke folk til at lure os ud af vort levebrød som dumme flueøjne! Et barn, en far, en mor siger selv til, hvis vi svigter. Oven i købet med en dannelsens usikkerhed.

Thyge Poulsen

Ans

Forkortet af redaktionen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ