Debat

Offensive krav

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med arbejdsgivernes sabelraslen rungende i ørerne opfordrer lærerne på Kingoskolen Lærerforeningen til at fremsætte nogle vægtige krav til Overenskomst 99: Øget forberedelsestid og væsentligt højere løn! Det er ikke nok blot at forsøge at fastholde F-faktoren - de mange nye krav, der stilles til lærerne, har for længst vist, at den nuværende forberedelsestid ikke er tilstrækkelig.

Da arbejdstidsaftalen blev indført i 1993, blev rettereduktionerne afskaffet og lagt ind i forberedelsestiden, som vel at mærke ikke blev tilsvarende forhøjet. Klasselærerreduktionen blev delvist finansieret af rettereduktionerne. Dette er blot et eksempel på, hvordan vi selv 'betaler' for tid til opgaver. Denne omfordeling fandt sted helt centralt, men ved årets planlægning på skolerne finder denne øvelse sted hvert år.

Opdelingen af vores arbejdstid i U-, Ø- og F-tid har gjort det let for arbejdsgiveren at flytte rundt på faktorerne. Alle nye arbejdsopgaver kan der gives tid til! Der omfordeles blot fra den samme ressource. Ændringerne i samfundet og den nye folkeskolelov har medført konstante nye krav til lærerne, og vi mener ikke, at arbejdsgiverne skal slippe af sted med at finde ressourcerne til at finansiere dette ved at hente timerne hos os selv. Enhver tale om reduktion i F-tiden bør afvises. Hvis eleverne for eksempel skal undervises mere, må ressourcerne findes et andet sted end hos lærerne. Tiden er også inde til at forlange større lønstigninger. En slutløn på omkring 22.000 kroner er ikke tilstrækkelig.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Nok er det ikke os, der dikterer overenskomstresultaterne, men nogle offensive krav kunne måske medføre andet end de middelmådige resultater, som de seneste forhandlinger om arbejdstid og løn har resulteret i. Flinkeskoleadfærd giver ikke bonus over for de tunge drenge i Kommunernes Landsforening. Og vi skal ikke endnu en gang lade os spise af med, at det var det 'bedst mulige' resultat, hvis det ikke er godt nok.

Berit Rønnov

tillidsrepræsentant

På vegne af lærerne

på Kingoskolen

Powered by Labrador CMS