Ministeriet gentager

Forskellen mellem lejrskoler og skolerejser skal synliggøres, skriver Undervisningsministeriet i svar til Århus-skoler

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På baggrund af artiklen 'Ulovlige skolerejser' i Folkeskolen nummer 6 stillede Århus kommunale Skolevæsen spørgsmål til Undervisningsministeriet. Århus kommunale Skolevæsen ønskede at vide, 'i hvilken udstrækning der er foretaget ændringer i Undervisningsministeriets udmeldinger, og i hvilken udstrækning der er foretaget ændringer i forhold til den praksis, som Undervisningsministeriet hidtidigt har udmeldt'.

Nu har Århus kommunale Skolevæsen fået svar. Undervisningsministeriet bekræfter, at der ikke er ændret i reglerne, og at der ikke er ændret i ministeriets opfattelse af reglerne. Rejser, der er en del af undervisningen, skal stadig være vederlagsfri for forældrene.

Men der er, ifølge Undervisningsministeriet, stadig heller ikke noget i vejen for, at den enkelte skole uden for den almindelige undervisning - som supplement - tilbyder eleverne en skolerejse, der indebærer brugerbetaling. Forudsætningen er, at rejsen ikke er en del af undervisningen.

Undervisningsministeriet ønsker dog, at det gøres mere synligt, hvornår der er pligt for eleverne til at deltage i en aktivitet, og hvornår den er frivillig.

Ministeriets svar har skolevæsnet i Århus sendt til kommunens skoleledere. Her understreger skoledirektør Jens Nygaard, at forældre skal informeres om, at det faktisk er frivilligt at deltage i rejser, der er et supplement til undervisningen. Desuden nævnes det, at aktiviteter med egenbetaling skal ske i et socialt forsvarligt omfang.

Undervisningsministeriet oplyser, at al lovarbejde er sat i stå på grund af folketingsvalget.dhs