Drenge afslutter skolen på computer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To tredjedele af de godt 8.000 elever, der brugte computer ved folkeskolens afsluttende prøver i 1997, var drenge. Og computerfaget er dansk. To tredjedele af de elever, der brugte computeren ved de skriftlige prøver, brugte den i dansk.

For seks år siden var der 67 elever på ni skoler, der brugte computer ved prøverne, i år var der 8.164 elever på 334 skoler, fortæller Undervisningsministeriets Nyhedsbrev.

Der er nu lavet en ny bekendtgørelse og en ny vejledning om brugen. Den enkelte skole bestemmer selv, om eleverne må bruge computere ved de afsluttende prøver, men i matematik kræves der dog fortsat tilladelse fra ministeriet.

Bekendtgørelsen kan findes på Undervisningsministeriets Internet-hjemmeside. Adressen er nem at huske: www.uvm.dk/lov/bek/1998/0000058.htm.

Powered by Labrador CMS