Gratis hjemmecomputer til 200 folkeskolelærere

Mens eleverne holdt vinterferie, mødtes lærerne i Spøttrup Kommune på Lem Skole mandag den 9. februar, klokken 9.30.

Skolen fik nemlig besøg af forskningsminister Jytte Hilden (Socialdemokratiet), og hun havde en gave med:

Lærerne på kommunens skoler fik en tidssvarende multimediecomputer med Internet-adgang og med følgende hilsen fra forskningsministeren:

- Værsgo! Tag den bare med hjem. På to betingelser: I skal give jer tid til stille og roligt at lære den at kende. Kom helt ud i hjørnerne af den ny teknologi. Og I skal bruge den i undervisningen; i løbet af de næste tre år skal I lave et stykke IT-pædagogisk (informationsteknologi) udviklingsarbejde.

Fra Lem tog Jytte Hilden videre, og før dagen var omme, havde hun foræret 200 lærere i Spøttrup, Thyholm og Hvidebæk hjemmearbejdspladser med multimediecomputere.

Om initiativet sagde Jytte Hilden:

- Når store virksomheder som Statoil, Den Danske Bank, Unibank og CSC kan, så kan vi også i det offentlige. Vi må ikke være for beskedne. Og vejen er enkel. Giv lærerne en computer med hjem. Giv dem god tid til at tage et pc-kørekort og komme rundt i hjørnerne af teknologien. Stil krav til skolen om, at håndværket bruges til at udvikle IT-pædagogikken, sagde hun.

Projektet, som giver de 200 lærere en hjemmearbejdsplads, er forløberen for et mere omfattende initiativ, som gennemføres inden påske. Her vil både kommunale og amtslige institutioner kunne søge om penge til konkrete IT-løft.

I 1998 har Forskningsministeriet 40 millioner kroner at gøre godt med til den slags IT-spark.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.