Debat
0   144

Ikke bare bus og bajere

Jeg har nu for første gang prøvet at være pensionist i et kalenderår - og er stadig medlem af DLF.

Der har i Folkeskolen i årets løb været en del skriverier og klager over, hvad man egentlig får ud af sit medlemskab som pensionist i vores forening, nogle har endog skrevet, at det kun var 'bus og bajere'. Derfor vil jeg tillade mig at gøre status over, hvad jeg synes, jeg har fået ud af mit kontingent, som jo tilmed kan fratrækkes i mit skatteregnskab.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har kunnet komme i seniorafdelingen i min kreds, hvor der har været mange gode arrangementer, som jeg desværre i år ikke har haft tid til at deltage i på grund af megen rejseaktivitet. Jeg har fået et pensionistkort, så jeg kan komme på museer og lignende til reduceret pris.

Jeg har stadig min gruppelivsforsikring.

Jeg kan benytte mig af DLF's ejendomme og sommerhuse til reduceret pris.

Endelig får jeg Folkeskolen.

Sidst, men ikke mindst, har jeg været på pensionistkursus. Det vil jeg opfordre alle pensionister til at gøre. Ved et sådant får man valuta for alle pengene. Man oplever og lærer en masse på de tre dage, og man møder mange dejlige 'gamle' lærere, som man kan få en god snak med.

Desuden kommer man til at kende vore to repræsentanter i hovedstyrelsen. Jeg fik det bedste indtryk af dem begge. Den erfarne Fløj-Jensen og den nyvalgte Else Johansen, begge meget engagerede. Et godt makkerpar, som jeg tror vil gøre, hvad de kan for at fremme vore interesser.

Jeg hører ikke til dem, der synes, at pensionistfraktionen skal være medbestemmende over de aktive læreres overenskomst, men jeg vil så gerne, at hovedstyrelsen også arbejder for at gøre vore forhold så gode, som det er muligt. Det tror jeg på, de gør.

Hvilken fagforening har i øvrigt - foruden DLF - pensionistrepræsentanter i sin hovedstyrelse? Jeg mener absolut ikke, at mit medlemskab i 1997 har været 'bus og bajere'.

Inge Kryger

Esbjerg Lærerforening


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ