Ole Vig Jensen står alene

Ingen opbakning i regeringen til forældrebetalte skolerejser

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsminister Ole Vig Jensen forsøgte torsdag i sidste uge at finde flertal blandt partiernes skolepolitiske ordførere for et lovforslag, som delvist skal gøre forældrebetaling til skolerejser lovlig. Men opbakningen udeblev. Ministeren kan derfor ikke fremlægge forslaget i sin nuværende form.

Ombudsmanden har foreslået, at folkeskoleloven ændres, så det klart fremgår, at forældrebetaling for undervisning er ulovlig.

Men ministerens forsøg på at skelne mellem gratis lejrskoler og forældrebetalte skolerejser kan altså ikke samle flertal, og så er man lige vidt.

Lovforslagets indhold minder meget om den vejledning, Undervisningsministeriet for nylig sendte til alle kommunalbestyrelser og amtsråd, hvor der skelnes mellem skolerejser og lejrskoler.

Socialdemokratiets skolepolitiske ordfører Anne-Marie Meldgaard siger:

- Lovforslaget tager ikke hensyn til noget af det, vi gerne vil. Det var bare en lovliggørelse af det, der finder sted i praksis i dag, og det har vi selvfølgelig sagt klart nej til.

Og hun har fuld opbakning i den socialdemokratiske gruppe. Den politiske ordfører Torben Lund har udsendt en pressemeddelelse, hvor han skriver:

- Skolerejser er et vigtigt led i børnenes undervisning, og derfor skal ingen børn afskæres fra at deltage på grund af betalingsordninger.

Powered by Labrador CMS