Leg og læs på børnebiblioteket

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En undersøgelse fra Dansk BiblioteksCenter viser, at interessen for sprogstimulerende materialer så småt er ved at vende tilbage. Alligevel er det kun halvdelen af landets biblioteker, der i dag kan udlåne sprog og leg-materialet.

Fagkonsulent i Undervisningsministeriet, Karin Erbo Jensen, finder det forkasteligt, at det endnu ikke er muligt at låne sprogstimulerende materialer på alle landets biblioteker, men glæder sig dog over udviklingen. Det skal bare gå lidt hurtigere, siger hun.

Sprog og leg-materialerne henvender sig primært til førskolebørn med talevanskeligheder, tosprogede børn og voksne samt børn med psykiske og fysiske handicap, men materialerne (brikker og klodser) kan også benyttes som supplement til børnebibliotekernes pege- og billedbøger.

Powered by Labrador CMS