Debat

Redaktørens julebrev

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Jeg skriver til dig, fordi jeg vil bede dig om at begrænse antallet af læserbreve i Folkeskolen i det kommende år' (. . .) 'At kvantitet ikke skal forveksles med kvalitet' (. . .) Og at jeg 'I respekt for den demokratiske samtale' (. . .) skal begrænse min debatlyst. Skriver redaktøren i et julebrev til mig! Uden dog at glemme de obligatoriske tilønskninger i anledning af den tilstundende højtid.

Men han kan spare sig sine betragtninger, for jeg kapitulerer ikke uanset rynkede øjenbryn og bavianattitude - tværtimod! Ikke når det handler om en retfærdig sag. Og hans kluntede forsøg på demokratisk dressur forekommer diffus og ugennemtænkt. For jeg vil naturligvis fortsætte med at anskue og fortolke ud fra virkelighedens folkeskolehverdag, som desværre er ukendt og irrelevant for bemandingen af Vandkunsten 12!

For jeg ved, at mine problemstillinger er relevante for den praktiserende folkeskolelærer!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

At det er nødvendigt, at folkeskolelovens ambitioner og forskruede pædagogiske proportionsforvrængning imødegås nu som fremover!

At dette komiske, arrangerede ægteskab mellem undervisningsministeren og DLF og deres fælles propagandafelttog for at få den almindelige lærer til at antage den rette pædagogiske tro aldrig må accepteres - men fremdeles imødegås og latterliggøres!

At redaktørens betragtninger om kvantitet versus kvalitet, når det drejer sig om mine indlæg, er lurmærket vrøvl, fordi de er gennemarbejdede - såvel indholdsmæssigt som sprogligt!

At hans bornerte tanker om 'respekt for den demokratiske samtale' oser fælt af oplyst enevælde og dets veltrimmede synspunkter - udtænkt af de højere 'ideologiske klasser'.

Og så afskyr jeg den luskefisagtige facon med at sende mig et sådant brev - den 24. december. Alt mens julefreden sænker sig!

Som om jeg er en tilfældig popularitetshungrende og afhængig person, der lader sig kyse af papir og blæk!

Skal jeg have helt eller delvist skriveforbud, bedes det meddelt i Folkeskolen! Tak!

Men sig mig: Er redaktøren presset et sted fra? Eller er han blot blevet for 'korrekt'?

Niels Christian Christensen

Hjørring