Debat

Forhandlet på skrømt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hermed ønsker jeg at udmelde mig af Danmarks Skolelederforening med virkning fra 1. januar 1998.

Som årsag hertil skal anføres, at jeg er meget uenig med Skolelederforeningen i den splittelsespolitik, som foreningen har ført - specielt det sidste år. Jeg er stadig af den overbevisning, at foreningens politik både på kort og lang sigt vil skade skolelederne, og jeg forstår simpelthen ikke påstandene om, at vi ikke kan være i samme forening som lærerne. Erfaringerne fra andre organisationer med store lønforskelle viser, at det godt kan lade sig gøre - endda med godt resultat.

Hans Martin Jepsen har udadtil fortalt, at hvis man fik en ændret organisation i Lærerforeningen, så lederne fik muligheden for også at være alene og diskutere ledernes særlige forhold, ville man kunne finde en model under Lærerforeningens paraply.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For god ordens skyld kan jeg oplyse, at jeg har rekvireret Hans Martin Jepsens udtalelser på Lærerforeningens kongres. Efter en gennemlæsning af dette virker det som om, at afgørelsen om en splittelse var taget på forhånd. Tilbage står indtrykket af, at kompromisforslaget faldt på en strid om, hvilken adresse der skulle stå på girokortet. Dette blev så brugt som yderst tynd begrundelse for at give Lærerforeningen skylden for, at enighed ikke kunne opnås. Set fra sidelinien virker det som om, skoleledernes repræsentanter for længe siden har besluttet at danne en uafhængig skolelederforening og kun har forhandlet på skrømt.

Jeg er overbevist om, at alene Danmarks Lærerforening har den fornødne styrke til at varetage mine faglige og økonomiske interesser i fremtiden, og derfor medvirker jeg ikke til en splittelse - heller ikke ved at betale kontingent til Skolelederforeningen.

Ole Vestenaa

Vildbjerg

Powered by Labrador CMS