Debat

Velkommen i logen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolelederforeningen har afholdt repræsentantskabsmøde i Odense, og gennem Ritzaus Bureau meddeles det, at et massivt flertal i repræsentantskabet har besluttet sig for vedtægtsændringer, som betyder udmeldelse af DLF som faglig forening. Derudover opfordres foreningens medlemmer til at overveje deres medlemskab af DLF samt de lokale kredse.

Efter en hektisk tid med mange 'mæglingsforsøg', blandt andet senest fra 'kollega-slappere' i Folkeskolen, hvor strammerne stort set var usynlige, kan det næppe komme som en bombe, at beslutningen tog sig således ud, men overraskende er det sikkert, at der var tale om et såkaldt massivt flertal, og ydermere, at foreningen ønsker lukkethed over for blandt andet fagpressen (læs Folkeskolen).

Foreningen modarbejder dermed ikke mytedannelser, og det er helt ude af proportioner, når det fremgår, at medlemmer 'skal kunne udtale sig frit', diplomatisk hedder det interne anliggender. Uhørt lukkethed, som bestemt ikke lægger op til et nødvendigt, tæt, tillidsfuldt samarbejde med DLF, et samarbejde, man ellers fint plæderer for, og som mere end nogensinde er vigtigt at værne om.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Alle medlemmer i Skolelederforeningen og DLF har krav på at høre argumenternes holdbarhed, og hvilke emner som var til drøftelse. Herved velkommen i den nye 'hemmelige loge'!

Bjarne Danielsen

skoleleder, Brande