Debat

Om demokratiske rettigheder

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så kom DLF's med spænding ventede afgørelse om skoleledernes organisatoriske placering i foreningen.

Hvad tilbyder de en stor gruppe prøvede medlemmer:

1) Fortsat tilknytning til den lokale kreds. Der er faktisk tale om en omklamring.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

2) Kredsformanden skal fortsat på skoleledernes vegne føre alle forhandlinger over for de kommunale myndigheder. Kredsformanden skal ganske vist - som noget nyt - snakke med skolelederne først, men han har sit mandat fra kredsgeneralforsamlingen og kredsbestyrelsen.

3) Ret for skolelederen til at fraskrive sig sine demokratiske rettigheder.

4) Pligt til at betale fuldt kontingent.

Som det fremgår, anerkender DLF således, at der kan træffes politiske beslutninger i kredsen, som går skolelederinteresser imod. Derfor får skoleledere nu mulighed for at fraskrive sig 'deres demokratiske rettigheder'! Mon ikke de rettigheder ligger på et ret lille sted i forvejen!

Det er netop det, der er problemet! En kreds, der ikke behøver at tage hensyn til skoleledergruppen, skal føre alle forhandlinger på gruppens vegne!

Den ene dag skolelederens modpart, tvunget af den fagpolitiske decentralisering!

Den næste dag forhandler på skolelederens vegne over for den arbejdsgiver, som skolelederen repræsenterede dagen før!

Hvis det er klar demokratisk tankegang, så er der god grund til at fraskrive sig sine rettigheder!

Kære forening. Det var en forkert beslutning, der blev truffet. Skynd jer at tage den op til fornyet overvejelse. Det er i 12. time, hvis sammenholdet i foreningen skal holdes! Det kræver en selvstændig skolelederlandskreds - med eget forhandlingsnetværk!

Ivar Bak

skoleleder, Vejle

Powered by Labrador CMS