Stem ja til aftaleresultatet

Der er ikke noget alternativ

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Decentral løn

Jeg har altid været og er stadig modstander af decentral løn. Ved at stemme ja til aftalen har jeg ikke accepteret decentral løn og 'fedterøvstillæg'. Et ja er ikke accept af decentralisering af løn og indflydelse, men et forsøg på at forholde sig til de muligheder, vi har for fortsat indflydelse. Alle andre organisationer har accepteret decentral løn, og flere er gået med til nye lønformer. Det er vi ikke! Forudsætningerne for mig for at acceptere nye lønformer er, at der bliver taget hensyn til de ønsker/ krav, vi har, og at udgangspunktet er et synligt og kollektivt lønsystem, der sikrer den enkelte. Vi får nu tid til den nødvendige medlemsdebat.

Løn

På kongressen blev der stillet en række lønkrav. De er alle opfyldt. Slutlønnen bliver hævet til løntrin 39, det får alle glæde af, og begyndelseslønnen bliver hævet til løntrin 24. Nye lærere får dermed en større pensionsindbetaling og tjenestemændenes pension bliver højere. Desuden er der et tillæg på 3.200 kroner til mange yngre lærere, og reguleringsordningen er bevaret.

Arbejdstidsaftalen

Arbejdstidsaftalen er forbedret på enkelte områder, akkorden i forbindelse med prøver er blevet bedre, og børnehaveklasselederne har fået en kursusaftale. Det er ikke store ændringer, men på kongressen blev der ikke stillet mange krav til forbedringer af frygt for arbejdsgivernes krav om ændring af F-faktoren. Det krav er afvist. Så når resultatet skal gøres op, kan jeg kun anbefale, at I stemmer ja. Jeg kan ikke se noget alternativ - alle lønkrav er opfyldt, og de fleste arbejdstidskrav er også opfyldt. Decentral løn er et minus, men den får vi ikke fjernet ved at stemme nej og aktionere.