Det videre forløb

I den kommende tid skal de enkelte organisationer hver for sig tage stilling til forhandlingsresultatet. Danmarks Lærerforening tager stilling til aftaleresultatet ved en urafstemning.

Er mindst halvdelen af stemmerne et ja til aftaleresultatet, er det godkendt. Stemmer over halvdelen nej, er aftaleresultatet forkastet.

Hvis ja

Stemmes der ja, kan foreningen underskrive aftaleresultatet. De vilkår, der er beskrevet i det foregående, er så en realitet.

Hvis nej

Stemmes der nej, bortfalder de resultater, som du har læst om på de foregående sider.

Siges der nej i Danmarks Lærerforening, mens resten eller flertallet af organisationerne i KTO siger ja, betyder det, at foreningen må udtræde af forhandlingsfællesskabet FTF-K. Foreningen skal så til at forsøge sig med selvstændige forhandlinger med arbejdsgiverne for at opnå et mere tilfredsstillende resultat.

I den situation vil der være forskel på, hvordan tjenestemænd og overenskomstansatte er stillet:

Der vil normalt blive varslet konflikt for foreningens overenskomstansatte medlemmer, ligesom det kan forventes, at forligsinstitutionen bliver inddraget.

Tjenestemænd har ikke ret til at konflikte.

Ved eventuel konflikt

Der vil blive varslet strejke blandt nogle af foreningens overenskomstansatte medlemmer. Erklærer arbejdsgiversiden lockout på hele området, vil konflikten kunne omfatte foreningens mere end 12.000 overenskomstansatte.

Medlemmer, der omfattes af konflikt, vil modtage konfliktstøtte - svarende til gennemsnittet af de seneste 3 måneders løn - fra foreningen. Det gælder både for medlemmer, som foreningen varsler strejke for, og for medlemmer, som rammes af en eventuel lockout fra arbejdsgiverside.

Hvis der bliver konflikt, skal du betale konfliktkontingent fra konfliktens start. Det gælder alle medlemmer i fraktion 1, 2, 3 og 4, både tjenestemænd og overenskomstansatte.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.