Kai Bertram Jensen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fredag den 20. november erfarede vi, at vor ven og kollega Kai var død efter lang tids sygdom.

Kai har været lærer på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Hospital i Risskov siden 1965. Han var et højt skattet medlem af vor gruppe.

Kais store faglige viden og dybe indsigt i børn og unge med psykiske vanskeligheder gjorde ham særdeles afholdt blandt elever, kolleger, forældre samt personalet på ungdomsafsnittet, som han var knyttet til de sidste mange år.

Kais humoristiske væremåde og store engagement i arbejdet vil blive savnet fremover.

Kai værdsatte sin daglige cykeltur fra Hasselager til Risskov. Helst gik cykelturen dog til Frankrig, som var hans foretrukne ferieland. Kærligheden til fransk kultur var drivkraften i hans arbejde med at arrangere lejrskoler i Middelhavsområdet for vore unge. Her fremgik det tydeligt, hvor stor værdi realitetssans og livsglæde har for behandlingen af psykiske sygdomme. Kai var i dette arbejde et eksempel for både børn og voksne i sin stædige fastholden af de 'normale' værdier.

Kai efterlader sig sin hustru Vibse, som ligeledes er vor kollega, samt tre børn: Jens, Signe og Marie. De har alle været gennem en meget svær tid, og vi føler med dem. Tilværelsen vil blive fattigere uden Kai.

Kolleger på

Børne- og Ungdomspsykiatrisk Hospital

Risskov