Nu beslutter de sig

Danmarks Skolelederforening holder repræsentantskabsmøde fredag den 12. december

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

HC. Andersen må lægge navn til meget, og den 12. december gælder det Danmarks Skolelederforenings holdning til lederne i Danmarks Lærerforening.

Fredag klokken 10.00 mødes Danmarks Skolelederforenings 130 delegerede i H.C. Andersen-centret i Odense for at høre deres formand, skoleinspektør Hans Martin Jepsen, melde tilbage fra sine møder i amtskredsene. Og for at beslutte, hvordan man vil forholde sig til det forslag, der kommer fra foreningens bestyrelse.

Hvad man foreslår, vil Hans Martin Jepsen ikke røbe, men de tidligere meldinger om at danne det, han selv har kaldt en 'gul fagforening' for skoleledere, ser ikke ud til at være aktuelle.

- Mine bestræbelse går på at holde lederne sammen i én forening, siger han.

- Men jeg kan ikke fortælle, hvad bestyrelsen indstiller til repræsentantskabsmødet. Fordi bestyrelsen ikke har besluttet sig endnu, og fordi det ikke ville være rimeligt, at de delegerede skal læse om det i Folkeskolen, før de mødes.

- Jeg har været i alle amter, møderne har været godt besøgt, og skuffelsen over kongressens beslutning har været stor, men det sidste er ikke afgørende nu, hvor vi skal se fremad, siger Hans Martin Jepsen.

Jeg håber, at repræsentantskabsmødet giver sig tid til at diskutere de gode muligheder, der ligger i kongressens beslutning, for i det lange løb vil det være til fordel for alle, at lederne bliver i Danmarks Lærerforening, hvor de hører til, siger Anni Herfort.-th

Lukket møde

Folkeskolen har ikke måttet overvære Skolelederforeningens medlemsmøder i amterne og må heller ikke referere fra repræsentantskabsmødet i Odense. Møderne har primært til formål at drøfte interne anliggender, og medlemmerne skal frit kunne udtale sig, har Hans Martin Jepsen meddelt Folkeskolen. Et forslag om at referere fra møderne uden at nævne deltagerne ved navn og skole har ikke kunnet ændre Hans Martin Jepsens beslutning om at holde lukkede møder.