Debat

Utilstrækkeligt grundlag

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen- bladet, altså- må være ramt af en svær form for forståelsesvanskelighed, siden lederskribenten kan komme så galt af sted, som det skete i sidste nummer.

Under overskriften 'Helt uacceptabelt' påstår bladet, at jeg nægter at tage Ombudsmandens henstillinger til efterretning. Hvor får bladet dog en sådan opfattelse fra? Jeg bestiller ikke andet end netop at tage henstillingerne til efterretning. Jeg er oven i købet i fuld gang med at sørge for, at der bliver bragt orden i forholdene, sådan som Ombudsmanden har bedt mig tage initiativ til. Ombudsmanden har i øvrigt stillet sig tilfreds med, at det vil ske i løbet af indeværende folketingssamling.

I mine fem svar til bladet drejer det sig om, hvordan jeg vil forholde mig, indtil lovgrundlaget er afklaret. Og her må vi da se på, hvordan vi kan komme godt igennem et forløb, hvor der er masser af frivilligt indgåede aftaler, som vi ikke bare nu kan ændre. Indtil den ny lov er vedtaget, skal jeg administrere på det eksisterende retsgrundlag. Og det vil ministeriet om kort tid udsende en orientering om til kommunerne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvad angår den kommende retstilstand, som Folkeskolens leder er så optaget af, så vil jeg bede om, at man bedømmer mig på grundlag af det lovforslag, som jeg om kort tid fremsætter. Ikke påFolkeskolens hvasse pens formodninger om, hvordan jeg vil opføre mig. Det kan nemlig hverken Folkeskolens hvasse pen, Niels Christian Sauer eller Lars Adam Rehof have viden om.

Skal vi nu sige det lidt pænt, så hviler Folkeskolens kritiske bemærkninger på et utilstrækkeligt grundlag.

Ole Vig Jensen

undervisningsminister