Debat
0   159

Den rene medicin

Ét brev er såmænd nok, hvis de er a la type Anders Straarup, Asferg (Folkeskolen nummer 48). At hans årlige? kvoteindlæg skulle kunne lægge op til debat, understreger blot, at få indlæg fra samme person ikke altid garanterer kvalitet.

Hvis du ellers læser debatsiderne, ville du bemærke, at analoge, mavesure opstød hvert år forekommer nogle gange og hver gang med samme positive resultat, nemlig med fuldt fortjenstmæssigt nul-resultat. Var der nogen, der sagde nytænkning.

Artiklen fortsætter under banneret

Skulle redaktionen tage dit forslag alvorligt og indføre din form for censur, således at kun originale, aktuelle, væsentlige, værdifulde og interessante breve skulle kunne finde nådens vej til siderne, så ser det skidt ud for både dig og mig. - Fri os for din form for kriterieløsning!

Næh, men for øvrigt skriver Niels Christian Christensen pragtfuldt, synes jeg, og jeg glæder mig hver gang til at se, hvad han nu tager fat på med humor, satire og ironi. Selv redaktør Thorkild Thejsen får, så hatten passer, når han vover sig for langt ud. - Niels Christian Christensen påtaler på tryk netop de genvordigheder, meningsløsheder med mere, der følger i kølvandet på den nye skolelov. Ting, der sætter sig til kroniske frustrationer, hvis der ikke var nogen som ham, der sørgede for at fortælle omverdenen, at du ikke står alene med din kritik af dette og hint i folkeskolen i dag. Ting, som man ikke kommer af med - for så er man ikke positiv!

Hvis Anders Straarup gad gøre sig den ulejlighed at læse blot nogle få af Niels Christian Christensens seneste indlæg, ville han se, at det er vidt forskellige urimeligheder, han tager frem og påpeger det meningsløse i, men når man nu engang har sat sig for ikke at ville være enig, kunne man, som Niels Christian Christensen anbefaler dig, jo præcisere dette. Det ville da være et meget bedre udgangspunkt til debat end at foreslå denne latterlige censuridé, hvor forslagsstilleren virker frelst. - Jeg har på fornemmelsen, at der ikke ville komme mange brugbare input fra den nordlige Randers-kant, hvis det er normen!

Til Niels Christian Christensen vil jeg sige: Fortsæt endelig med din herlige form, også kvantitetsmæssigt! - Det er den rene medicin i disse modgangstider, og mig har dine skriverier i hvert fald sparet for at søge psykologhjælp! - Men - lidt af æren for dette må du dog dele med Erik Schmidt og Niels Christian Sauer og deres bog: 'Folkeskolens Krebsegang'.

Flemming Kattrup

Børkop


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ