0   70

Det flyvende Kommakorps

Dansk Sprognævn indførte med den reviderede Retskrivningsordbog fra 1996 et nyt kommasystem: Det nye komma. Sprognævnet anbefaler, at man sætter komma efter det nye system. Fordelene ved det nye komma er ifølge Dansk Sprognævn, at det nye komma i højere grad end det gamle støtter sætningernes indhold. Desuden undgås en lang række af de mest almindelige kommafejl.

Artiklen fortsætter under banneret

På baggrund af den store interesse for det nye komma har Dansk Sprognævn specialuddannet fem danskstuderende fra Københavns Universitet. De kalder sig 'Det flyvende Kommakorps'.

'Det flyvende Kommakorps' tilbyder foredrag med gennemgang af reglerne for det nye komma, en indføring i den nødvendige grammatik samt en række praktiske øvelser.

Et foredrag varer tre timer. Hvis det har interesse, kan Dansk Sprognævn kontaktes på telefon 3532 8983.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks