Debat

Tørklædesagen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foranlediget af artiklen 'Kredsformand kritiserer medlemmer offentligt' i Folkeskolen i sidste uge vil jeg gøre opmærksom på indholdet i en meddelelse fra Odense Lærerforening, som vi sendte ud til medlemmerne den 27. oktober. Heri står der blandt andet: 'Odense Lærerforening tager skarpt afstand fra enhver handling, der kan opfattes som racistisk (. . .) Foreningen har respekt for de holdninger, skolevæsenets forvaltningsmæssige og politiske ledere har givet udtryk for i medierne. Disse holdninger bør omgående komme til udtryk i den konkrete ledelse på skolen, således at fuldstændig sagesløse elever ikke bliver ofre.'

Odense Lærerforening har på intet tidspunkt hængt navngivne skoleledere ud. Den i Fyns Stiftstidende og Folkeskolen navngivne afdelingsleder er i øvrigt ikke øverste chef på Dalumskolen. Det er skoleinspektøren.

Vi vil fortsat forsøge at få debatten til at dreje sig om det egentlige: En etisk forsvarlig adfærd over for eleverne, uanset etnisk baggrund, i respekt for folkeskoleloven.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Niels Munkholm Rasmussen

formand for

Odense Lærerforening

Svar:

I Folkeskolens artikel bliver omtalte afdelingsleder betegnet som afdelingsleder.

Redaktionen

Powered by Labrador CMS