Debat

Engelske tilstande

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Lederne skal ud af Danmarks Lærerforening' er en af slutreplikkerne i Venstres skolepolitiske debatoplæg fra august 1997.

Det synes jeg er en dårlig ide.

I England har skoleledere og lærere i mange år haft forskellige fagforeninger. Det har mig bekendt ikke gavnet hverken den offentlige, engelske grundskole, lærerne eller lederne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Forhåbentlig finder Skolelederforeningen og Danmarks Lærerforening ud af at få den af kongressen vedtagne beslutning til at fungere godt i praksis. Er der DLF-kredse, hvor den nye organisation ikke fungerer tilfredsstillende, må problemerne selvfølgelig løses eller mindskes.

Hvis det uheldige sker, at Skolelederforeningen udskiller sig fra Danmarks Lærerforening, vil en splittelse af skolelederne blive en realitet. Jeg vil næppe være den eneste skoleleder, der af følelsesmæssige, sikkerhedsmæssige og økonomiske årsager forbliver medlem af Danmarks Lærerforening.

Prøv nu at få den nye ordning til at fungere, så vi undgår engelske tilstande.

Yvonne Svendsen

skoleleder, Albertslund