Debat

Løsning findes i fællesskab

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Hans Martin Jepsen

Jeg kan ikke følge dig længere - og jeg håber ikke, der er ret mange, der fortsat kan.

På et medlemsmøde mandag den 17. november 1997 i Herning opfordrede du mig til:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

- hurtigst muligt at melde mig ud af Danmarks Lærerforening.

- ikke at deltage i lokale kredsmøder inden den 12. december.

- at frasige mig mine demokratiske rettigheder i forhold til kredsen.

Endvidere var du fortaler for, at Danmarks Skolelederforenings vedtægter ændres, så der gives mulighed for medlemskab uden at være medlem af Danmarks Lærerforening.

Jeg kan ikke efterkomme nogen af dine opfordringer.

Jeg er udmærket klar over, at der kan opstå konflikter, som skal løses af skolelederne og den lokale kreds, men jeg er sikker på, at de bedste løsninger findes af et godt og velfungerende ledernetværk for skolelederne og en stærk lokalkreds i fællesskab.

Jeg vil derfor opfordre alle skolelederne til et fortsat medlemskab af Danmarks Lærerforening (og meget gerne af en markant Skolelederforening) og sammen forsøge at styrke alle de muligheder, vi har for at forbedre vores løn- og ansættelsesvilkår og det pædagogiske arbejde i folkeskolen.

Jeg har en fornemmelse af, at du og din bestyrelse langtfra er enige med hovedparten af medlemmerne. Jeg synes, du skal prøve min påstand af ved en urafstemning inden den 12. december.

Mogens Opstrup

skoleinspektør, Vemb