Debat

Dæmp parolerne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så har DLF atter delt penge ud. Denne gang var det In-Sam, som modtog et klækkeligt beløb til støtte for sit arbejde. Jeg finder det totalt misforstået og en smule uanstændigt, at en fagforening, hvis ene opgave det er at kæmpe for sine medlemmers vilkår, giver den i rollen som julemand for medlemmernes regning, for det er selvfølgelig medlemmernes kontingentpenge, der bliver delt ud af.

At det denne gang var In-Sam, som modtog pengene, har intet med sagen at gøre, for uanset hvilken forening, klub eller bevægelse man kunne tænke sig at forgylde, så er det ikke DLF's opgave, kontingentet er højt nok i forvejen.

Når DLF udtaler, at danske lærere siger nej til racisme, så er det selvfølgelig en udtalelse, alle kan erklære sig enig i. Til gengæld skal DLF, i lyset af at langtfra alle lærere og forældre tilhører venstrefløjen og Socialdemokratiet, afholde sig fra at komme med 'politisk farvede' paroler i den forbindelse. Det er vigtigt, at vi ikke kommer til at stå for bestemte politiske synspunkter eller kommer til at medvirke til hetz mod 'visse politiske holdninger', uanset hvilken fløj det drejer sig om. Vi skal være professionelle i vores job og lade forældrene om at præge/rådgive deres børn politisk, det er ikke vores og slet ikke DLF's opgave.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Lars Prier

Taastrup