0   211

Kommune skal tilstå

Forældrepar vil have Græsted-Gilleleje Kommune til at erkende ulovlighed

Selvom Græsted-Gilleleje Kommune har skrevet til samtlige forældre og gjort dem opmærksom på, at det er baseret på frivillighed, når kommunen opkræver forældrebetaling for skolerejser, er der stadig utilfredshed med kommunens praksis.

Artiklen fortsætter under banneret

I alt fald kræver Charlotte og Niels Rasmussen, hvis datter Cathrine går i 10. klasse på Nellerupgårdskolen, at kommunens børne- og kulturchef Poul Kold skriver endnu et brev.

- Vi vil have ham til at præcisere, så alle kan forstå det, at såfremt forældrene ønsker det, er kommunen parat til at betale det hele. Vi vil også have ham til at erkende, at man har handlet ulovligt ved at opkræve betaling for noget, som man ikke må tage penge for, og at man fremover vil følge loven, siger Charlotte Rasmussen.

Cathrines klasse skal på en 14-dages skolerejse til Lanzarote. Efter klager fra Charlotte og Niels Rasmussen har Græsted-Gilleleje Kommune tilbudt at betale de 4.500 kr., som de skal af med i forældrebetaling, men man har samtidig fastholdt, at kommunen ikke vil ændre praksis med hensyn til opkrævning af forældrebetaling, så længe man venter på, at undervisningsministeriet præciserer lovgivningen på området. Hvis ingen forældre vil betale, får kommunen en ekstraregning på 80.000 kroner.

Charlotte Rasmussen:

- Vi er glade for, at kommunen vil betale Cathrines rejse, men vi er ikke kommet videre med hensyn til det principielle. Vi føler derfor, at det hele går ud på at lukke munden på os.

Børne- og kulturchef Poul Kold forklarer, at kommunen har præciseret det, der hele tiden har været reglen, nemlig at forældrebetaling er frivillig.

- Mere kan vi ikke gøre. Problemet er, at lovgivningen er upræcis, og så længe den er det, holder vi fast ved praksis, siger han.j


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet