Goddag mand økseskaft

Undervisningsministeren holder Ombudsmanden for nar, siger Niels Christian Sauer, som klagede over forældrebetaling

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Niels Christian Sauer, der i sin tid klagede til Ombudsmanden over forældrenes betaling til skolerejser og lejrskoler, mener, at undervisningsminister Ole Vig Jensen svarer i vest, når der spørges i øst.

- Ole Vig underkender Ombudsmanden og udstiller sin magtbrynde. Det var den slags, Ninn Hansen faldt på. Men de radikale tør ingen sige noget til. Sæt de skiftede side, siger en vred Niels Christian Sauer om ministerens kommentar til Ombudsmandens endelige redegørelse i sagen.

Niels Christian Sauer citerer Ombudsmanden for, 'at hjemmelen for at der kan opkræves forældrebetaling har været frivillig aftale mellem skole og forældre. Denne bemærkning har jeg forstået således, at betalingen for elevers deltagelse i aktiviteterne sker på frivilligt grundlag'.

- Bemærk Ombudsmandens understregning af ordet betaling, siger Niels Christian Sauer.

- Pointen er, at frivillig deltagelse aldrig kan afføde tvungen betaling. Denne udlægning er bekræftet hos Ombudsmanden.

Ombudsmanden skriver desuden, anfører Niels Christian Sauer, om opkrævning af småbeløb, typisk kostpenge, at 'især må det sikres, at sådanne gaver ikke kan opfattes som en omgåelse af lovgivningens regler om begrænset adgang til at pålægge forældrebetaling'.

- Denne omgåelse er netop, hvad Ole Vig har gang i, siger Niels Christian Sauer.

- Ministeren har sagt, at han er enig med Ombudsmanden. Alligevel mener ministeren fortsat, at elever kan udelukkes fra deltagelse i visse former for undervisning på grund af manglende betaling, hvis bare deltagelsen er frivillig. Goddag mand økseskaft. Her hører al samtale op. Ombudsmanden holdes for nar. Næste skridt bliver en retssag.jvo

Powered by Labrador CMS