0   239

Goddag mand økseskaft

Undervisningsministeren holder Ombudsmanden for nar, siger Niels Christian Sauer, som klagede over forældrebetaling

Lærer Niels Christian Sauer, der i sin tid klagede til Ombudsmanden over forældrenes betaling til skolerejser og lejrskoler, mener, at undervisningsminister Ole Vig Jensen svarer i vest, når der spørges i øst.

- Ole Vig underkender Ombudsmanden og udstiller sin magtbrynde. Det var den slags, Ninn Hansen faldt på. Men de radikale tør ingen sige noget til. Sæt de skiftede side, siger en vred Niels Christian Sauer om ministerens kommentar til Ombudsmandens endelige redegørelse i sagen.

Artiklen fortsætter under banneret

Niels Christian Sauer citerer Ombudsmanden for, 'at hjemmelen for at der kan opkræves forældrebetaling har været frivillig aftale mellem skole og forældre. Denne bemærkning har jeg forstået således, at betalingen for elevers deltagelse i aktiviteterne sker på frivilligt grundlag'.

- Bemærk Ombudsmandens understregning af ordet betaling, siger Niels Christian Sauer.

- Pointen er, at frivillig deltagelse aldrig kan afføde tvungen betaling. Denne udlægning er bekræftet hos Ombudsmanden.

Ombudsmanden skriver desuden, anfører Niels Christian Sauer, om opkrævning af småbeløb, typisk kostpenge, at 'især må det sikres, at sådanne gaver ikke kan opfattes som en omgåelse af lovgivningens regler om begrænset adgang til at pålægge forældrebetaling'.

- Denne omgåelse er netop, hvad Ole Vig har gang i, siger Niels Christian Sauer.

- Ministeren har sagt, at han er enig med Ombudsmanden. Alligevel mener ministeren fortsat, at elever kan udelukkes fra deltagelse i visse former for undervisning på grund af manglende betaling, hvis bare deltagelsen er frivillig. Goddag mand økseskaft. Her hører al samtale op. Ombudsmanden holdes for nar. Næste skridt bliver en retssag.jvo


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet