Debat

To spørgsmål

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Åbent brev til hovedstyrelsen

'Hvornår har hovedstyrelsen egentlig opdaget, at kvalitetsprojektet har økonomiske konsekvenser?' og 'Hvordan er man kommet frem til et beløb på 18 millioner kroner, når det endnu ikke er konkretiseret, hvad projektet skal indeholde?'

Det var de to spørgsmål, jeg stillede hovedstyrelsen på kongressen i Aalborg under punktet 'fastsættelse af kontingent', men noget konkret svar fik jeg ikke.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Spørgsmålene er ikke blevet mindre relevante for mig efter kongressen. Tværtimod.

I Aalborg Lærerforening undrer vi os stadig over, at der ikke, da projektet blev præsenteret, samtidig blev orienteret om de økonomiske konsekvenser.

Det ville have givet os mulighed for at informere tillidsrepræsentanterne ikke blot om foreningens nye indsatsområde, men også om finansieringen af det.

Først den 29. oktober - fem dage før kongressen i Aalborg - blev forslaget om opkrævning af ekstra kontingent på baggrund af det særlige indsatsområde sendt til kredsene.

Ved et netop afholdt kursus for tillidsrepræsentanter var reaktionerne, som vi havde forventet.

Der var ikke umiddelbar forståelse for den ekstraordinære kontingentopkrævning.

Vi støtter i Aalborg fuldt ud 'Kvalitetsudvikling i folkeskolen - i dialog', men vi er fortsat, som jeg også gav udtryk for på kongressen, af den opfattelse, at finansieringen må ske ved omprioritering inden for de midler, der er til rådighed.

Nøjagtig som kommunerne ifølge Evan Jensen må gøre det.

Tove Petersen

næstformand

Aalborg Lærerforening