Debat

Om at lade enhver passe sit

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I samme hede åndedrag, som Anni Herfort i sin beretning omtaler børnehaveklasseledernes centrale funktion i skolen, vil jeg fortsætte med at minde om den samme gruppes arbejdsvilkår, der efter min mening efterhånden står for en tiltrængt renovering.

Ikke mindst vores omregningsfaktor trænger til 'opgradering'.

Undervisningsbegrebet er blevet indført i børnehaveklasserne, og derfor er det nødvendigt, at omregningsfaktoren ændres i takt hermed.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det virker umiddelbart ulogisk, at børnehaveklasselederne skal hente timer i skolefritidsordningen (SFO) for at oppebære en fuldtidsstilling, når SFO-pædagogerne samtidig skal ind på skolen for at opnå det samme. Lidt kreativ tænkning skulle kunne resultere i en fornuftig løsning.

Problemet med at skaffe timer til fuldtidsstillinger til SFO-pædagogerne kan reduceres kraftigt, hvis børnehaveklasseledernes omregningsfaktor hæves, og deres uheldige dobbeltfunktion samtidig afskaffes.

Det er uacceptabelt, når to fagforeninger går på strandhugst inden for hinandens områder, derfor bør børnehaveklasselederne beskæftiges i skolen med de funktioner, der én gang er beskrevet i deres overenskomst, og SFO'erne bør beholde deres egne timer.

Så kan vi hver især passe det arbejde, vi én gang er ansat til, og det er i grunden ikke så galt . . .

Jytte Wigh-Kristoffersen

Årslev