Kongressens ledermodel

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kongressen i Danmarks Lærerforening besluttede, at skolelederne skal have følgende organisatoriske placering fra den 1. april 1998:

- Skolelederne bliver fremover medlemmer af en ny lederlandskreds samtidig med medlemskabet af lokalkredsen, en såkaldt 'dobbelt kredshenføring'.

- Skolelederne kan vælge at frasige sig medlemskabet af den lokale kreds for så vidt angår de demokratiske rettigheder i relation til kredsgeneralforsamlingen og det deraf afledte politiske arbejde, men kan alligevel søge råd og vejledning på kredskontoret og hos kredsformanden.

- Skolelederne kan også vælge at få hjælp af DLF's centrale sekretariat.

- Skolelederne er medlemmer af lokale ledernetværk. Her kan lederne mødes, og de skal vælge en repræsentant, som er med i lokalkredsens forhandlinger med kommunen om ledernes forhold.

- Fra den 1. januar skal kredsen stille de nødvendige økonomiske ressourcer til rådighed til ledernetværkets etablering.

Modellen skal evalueres om fire år, men kan ændres inden da, hvis det viser sig, at der opstår problemer.