Vi er ikke så slemme

Ny statusrapport viser, at mange danskere gør en indsats mod racediskrimination

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Store grupper i befolkningen vender sig mod diskrimination og er villige til at bidrage positivt til at fremme den etniske ligestilling. Sådan hedder det i den seneste statusrapport fra Birte Weiss' samordningsudvalg. Udvalget blev nedsat i starten af året, mens Birte Weiss stadig var indenrigsminister.

Det er Europæisk År mod Racisme, og udvalget, der skal koordinere den danske indsats, har opstillet fire prioriterede områder. De hedder: Arbejdsmarkedet, Ungdomsgrupper, Det politiske og retlige system og endelig Det humanistiske og kunstneriske Danmark.

I rapporten beskrives en lang række aktiviteter, der er sat i værk som følge af Samordningsudvalgets arbejde, blandt andet gennem nøglepersoner rundt om i landet, som har forpligtet sig til at gøre en indsats mod etnisk diskrimination.

Et eksempel er i Roskilde Kommune, hvor kulturdirektør Boel Jørgensen har påtaget sig at indarbejde begrebet kulturforståelse i skoleundervisningen.

Også biskopper og politi er inddraget, og i Odense har chefpolitiinspektøren ladet to betjente lære at tale arabisk, for at de bedre kan kommunikere med den lille gruppe indvandrere, der af og til er problemer med i Odense.

Der har i årets løb været arrangeret en mængde lokale initiativer; etniske markeder, internationale musik- og festdage og festivaler rundt om i hele landet.

Rapporten slutter af med at beskrive den videre udvikling i arbejdet.

Sekretariatet for Europæisk År

mod Racisme

Studiestræde 38, 1455 København K

Telefon 3330 8888