0   84

Vi er ikke så slemme

Ny statusrapport viser, at mange danskere gør en indsats mod racediskrimination

Store grupper i befolkningen vender sig mod diskrimination og er villige til at bidrage positivt til at fremme den etniske ligestilling. Sådan hedder det i den seneste statusrapport fra Birte Weiss' samordningsudvalg. Udvalget blev nedsat i starten af året, mens Birte Weiss stadig var indenrigsminister.

Det er Europæisk År mod Racisme, og udvalget, der skal koordinere den danske indsats, har opstillet fire prioriterede områder. De hedder: Arbejdsmarkedet, Ungdomsgrupper, Det politiske og retlige system og endelig Det humanistiske og kunstneriske Danmark.

Artiklen fortsætter under banneret

I rapporten beskrives en lang række aktiviteter, der er sat i værk som følge af Samordningsudvalgets arbejde, blandt andet gennem nøglepersoner rundt om i landet, som har forpligtet sig til at gøre en indsats mod etnisk diskrimination.

Et eksempel er i Roskilde Kommune, hvor kulturdirektør Boel Jørgensen har påtaget sig at indarbejde begrebet kulturforståelse i skoleundervisningen.

Også biskopper og politi er inddraget, og i Odense har chefpolitiinspektøren ladet to betjente lære at tale arabisk, for at de bedre kan kommunikere med den lille gruppe indvandrere, der af og til er problemer med i Odense.

Der har i årets løb været arrangeret en mængde lokale initiativer; etniske markeder, internationale musik- og festdage og festivaler rundt om i hele landet.

Rapporten slutter af med at beskrive den videre udvikling i arbejdet.

Sekretariatet for Europæisk År

mod Racisme

Studiestræde 38, 1455 København K

Telefon 3330 8888


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet