Debat

Irriterende cd

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er meget spændende at modtage en cd-rom, der handler om informationsteknologi, fra sin fagforening.

På vores skole, som på så mange andre, startede vi med at anskaffe Mac-maskiner, hvorfor mange lærere også privat har indkøbt dette mærke. For alle os er det irriterende ikke at kunne anvende den tilsendte cd-rom, som endog benytter sig af Apple-teknologi (Apple Quick Time TM).

Leif Ringtved

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Kjellerup

Svar:

'Lær-IT' kan anvendes på Mac - og her kommer den tekniske forklaring.

På 'Lær-IT'-cd-rom nummer tre medfølger programmet Netscape Navigator til Windows. For at få adgang til materialet på en Macintosh kræves en eksisterende Internet-browser. En Internet-browser følger med et Internet-abonnement, men det er også muligt at få adgang til materialet på Mac-maskiner, som ikke er tilknyttet Internet.

Der er forskellige muligheder:

1. System 8. Hvis Mac'en er en nyere type (040 eller PowerMac) kan den opgraderes til System 8, som kan købes hos Mac-forhandleren for cirka 1.000 kroner. System 8 indeholder Netscape Navigator og Microsoft Internet Explorer, der efter frit valg kan anvendes til materialet. Det kan også være, at maskinen allerede er udstyret med System 8.

2. Sektornet Lite/SkoDA-cd-rom version 2, som udkommer i starten af 1998. Det er planen, at denne cd-rom indeholder Netscape Navigator til Mac.

3. Netscape Navigator kan købes hos Mac-forhandleren. Prisen for en enkeltlicens er 529 kroner eksklusive moms. Programmet kan senere anvendes til Internet-opkobling (kilde ComputerMac Århus).

4. Har du ad anden vej forbindelse til Internet eller Sektornet, er det muligt at hente (downloade) en version af Netscape Navigator eller Microsoft Internet Explorer. Internet Explorer er et gratis produkt, som frit kan hentes og anvendes.

Når der er installeret en Internet-browser på Mac'en, følges vejledningen på 'Lær-IT'-cd-rom'ens omslag.

Lise Dalgaard

Folkeskoleafdelingen

Undervisningsministeriet