Profil at være vild

Lærerstuderendes Landskreds har fået ny formand, der tror på medlemstilgang og øget fagpolitisk indflydelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selvom de lærerstuderende langtfra fik alle deres mærkesager igennem på DLF's kongres, ligner den nye formand for Lærerstuderendes Landskreds Henrik Hallinger på ingen måde en slagen mand.

- Jeg synes, vi slap heldigt fra kongressen, siger Henrik Hallinger. Det er klart, at det er en del af vores profil at være lidt vilde. På kongressen stillede vi en række resolutionsforslag, som vi blev pålagt at stille på vores årsmøde i oktober. Vi prioriterede mellem dem og fremsatte de seks-syv vigtigste. Men vi prioriterede ikke så meget, at provokationerne forsvandt, selvom vi selvfølgelig havde lavet et stykke strategisk arbejde.

- Vi fik det, vi kom efter, og lidt til. Det er væsentligt for os at markere os i debatten. Det har vi gjort. Vi har desuden fået slået fast, at seminariernes vigtigste opgave er læreruddannelse. Og vi fik et tilsagn om - sådan opfatter vi det i hvert fald - at hovedstyrelsen vil arbejde videre med mødepligten, og at man som udgangspunkt ikke mener, at mødepligt giver bedre studerende.

I forhold til skoleovertagelser fik vi en markering fra salen om, at DLF ikke er 100 procent overbevist om, at skoleovertagelser er en god ide. Et forsigtigt bud lyder, at 20 procent af kongressen mener, at skoleovertagelser skal afskaffes, siger han.

Henrik Hallinger har ved interviewet været formand for landskredsen i en halv snes dage. Trods den korte tid i formandsstolen har han en række klare målsætninger for sit arbejde.

- Jeg er personligt gået til valg på, at folk skal påtage sig et ansvar. At ikke alle beslutninger nødvendigvis skal tages af forretningsudvalget.

- Derudover står jeg for en klarere profilering. I forhold til den nye læreruddannelseslov kom vi ikke igennem med alt det, vi gerne ville. Det største problem er imidlertid, at medlemmerne ikke har været opmærksomme på, at vi har gjort en indsats på området. I fremtiden må vi synliggøre os bedre. Medierne skal gøres opmærksom på, at Lærerstuderendes Landskreds er en selvstændig organisation.

- Der er mange seminarier, hvor rektor bestemmer uden at lytte til de studerende. Men vi skal også gøre de studerende opmærksomme på, at der følger et ansvar med at få indflydelse. Vi må over for vores medlemmer sige, at hvis vi påtager os et ansvar, så kan vi komme ud for at skulle være med til ubehagelige beslutninger, siger Henrik Hallinger.

Lærerstuderendes Landskreds har 7.300 medlemmer, hvilket er lidt over halvdelen af landets lærerstuderende. Medlemstallet vil stige i årene fremover, er Henrik Hallinger overbevist om.

Han er 34 år og studerer på fjerde år på Blaagaards Statsseminarium. Han har været studiepolitisk aktiv siden sin første dag på seminariet og har tidligere arbejdet organisationspolitisk flere steder, mens han har studeret engelsk og statsvidenskab og arbejdede i hotel- og restaurationsbranchen.j