Debat

Farvel DLF

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I mere end 50 år har jeg uden afbrydelse været medlem af Danmarks Lærerforening og aldrig tidligere ulejliget Folkeskolen med læserbreve. Her følger mit eneste af slagsen:

Jeg har nu været pensionist i fire år og erfaret, at DLF's indsats over for pensionisters vilkår må karakteriseres som yderst mangelfuld. Ved starten af min pensionisttilværelse oplevede jeg, at tidligere pensionisters ihærdige og velbegrundede forsøg på at få afskaffet det uretfærdige samordningsfradrag pludselig fandt sin løsning - ved at vi selv betalte afskaffelsen 100 procent! Det er mig fortsat en gåde, hvorfor DLF forholdt sig så passiv over for inddragelsen af opsparede pensionsmidler, som vi gamle i mange år betalte til ved et direkte opført fradrag på lønsedlen og senere indirekte indbetalte til ved en ret kraftig lønreduktion, konstateret ved en sammenligning med lønninger i stillinger med tilsvarende ansvar på det private arbejdsmarked og ikke mindst iøjnefaldende på lederplan.

Efter mit skøn har der aldrig tidligere i foreningens historie været en så stor overvægt af medlemmer, der er tæt på pensionisttilværelsen. Det undrer mig derfor, at DLF i stigende grad accepterer nye lønsystemer, som - så vidt jeg kan se - relativt forringer pensionerne. Hvis jeg har ret i min tolkning af situationen, burde man snarest sadle om til gunst for nuværende og kommende pensionister.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Når jeg nu, som overskriften varsler, vælger at forlade DLF, er den direkte årsag dog ikke ovenstående, men skriverier i Folkeskolen i forbindelse med forårets afstemning om overenskomstresultatet. Jeg har ikke som pensionist haft nogen intentioner om at deltage i afstemninger og havde altså ikke behov for at blive belært om, at jeg ikke skulle stemme. Og når belæringerne får en nedladende karakter, som kulminerede i udnævnelsen til B-medlem med yderligere æselspark: Bajere og Busture, så har jeg fået nok. Ingen ansvarlige i foreningen har i det forløbne halvår taget afstand fra denne karakteristik, og så er det på tide at takke af - dog også med mange gode minder i behold fra de talrige medlemsår, især fra mine 32 år i skolelederforeningen, som reglerne beklageligvis foreskriver mig at forlade samtidig!

A. Knud Andersen

tidligere skoleinspektør

ved Blovstrød Skole