Film og bog om sundhed

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er netop udkommet både en film og en bog om sundhed. Den 54 minutter lange film hedder 'Sundhed er ikke bare gulerødder' og er produceret af Danmarks Lærerhøjskole og Sundhedsstyrelsen med støtte fra Sundhedsministeriet. Filmens formål er at give inspiration til skolernes fremtidige sundhedsundervisning. Den henvender sig primært til lærere, men elever vil også have glæde af at se uddrag af filmen.

Bogen 'Sundhed, menneske og samfund' retter sig mod folkeskolens ældste klasser, men dele af materialet kan også anvendes på de yngre klassetrin. Bogen, som er udgivet af Danmarks Lærerhøjskole og Komiteen for Sundhedsoplysning, lægger op til, at eleverne selvstændigt undersøger problemer i forbindelse med sundhed. For eksempel ved at lave interview med folk, som ryger, eller undersøge folks rygevaner ved hjælp af spørgeskemaer.

Sundhed, menneske og samfund

Af Niels Søren Hansen

72 sider, 125 kroner

(klassesæt med 30 eksemplarer

1.500 kroner)

Kan bestilles hos

Komiteen for Sundhedsoplysning

på telefon 3526 5400

Sundhed er ikke bare gulerødder

150 kroner

Kan bestilles hos

Danmarks Pædagogiske Bibliotek

Postboks 840

2400 København NV

eller fax 3966 0082

Både bog og film vil blive anmeldti Folkeskolen.

sus

Powered by Labrador CMS