Forældrevideo

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tosprogede børn kommer ofte ikke i institution, før de skal i folkeskolen. Det vil Århus kommunale Skolevæsen gøre noget ved, og det har derfor udgivet en video til forældre til tosprogede børn. Videofilmen 'Lad sprogene blomstre' fokuserer på vigtigheden af, at forældrene støtter deres børn på modersmålet, men også gerne på dansk. Den opmuntrer forældrene til at tale med og læse for børnene, og så giver den et billede af de institutioner, som forældrene vælger fra. Videoen er tiltænkt at kunne bruges af sundhedsplejersker, socialmyndigheder, lærere og på biblioteker og i indvandrerorganisationer med videre.

Filmen findes på dansk og er oversat til somalisk, arabisk og tyrkisk. Den kan bestilles på telefon 8651 1511, lokal 12. Den varer 12 minutter og koster 500 kroner.