0   152

På kant med loven

Lærere ansat i Odense Kommune skal undervise de elever, der er undervisningspligtige. Det slår skolechef i Odense Kommune, Arne Nielsen, fast i forhold til to læreres afvisning af at undervise somaliske piger, hvis de har tørklæde på. Alt andet er ulovligt og i strid med både den europæiske menneskerettighedskonvention og FN-konventionen, mener han.

Heller ikke politikerne i Odense Kommune kan se nogen formildende omstændigheder i sagen om de to lærere fra Dalumskolen.

Artiklen fortsætter under banneret

'De to lærere har bare at møde op og passe deres arbejde. Og det består i at undervise alle de elever, som går i den danske folkeskole - tørklæde eller ej. Deres antipatier og sympatier må de gemme til fritiden', var skolerådmand Lars Chr. Lilleholts (Venstre) kommentar til Fyns Stiftstidende den 17. oktober. Et synspunkt, der blev bakket op fra både den konservative og socialdemokratiske side i byrådssalen.

At de to lærere var på kant med arbejdsgiveren, fremgik også helt klart allerede den 10. oktober, hvor skoleinspektør Ryman Rasmussen efter et møde med forvaltningen kunne meddele skolens lærere følgende: '. . . i Odense Kommune har muslimer ret til at bære tørklæde, og at det ikke vil blive tolereret, at ansatte ikke indordner sig under dette. Om den her på skolen indgåede aftale blev det - igen - præciseret, at den gælder navngivne elever og navngivne lektioner.'

Mette


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet