Debat
0   119

Strammer-ledere

Gennem de sidste år er der i skolelederkredse foregået en intens debat om skoleledernes fremtidige organisatoriske placering i Danmarks Lærerforening, idet mange har talt for en total frigørelse fra de lokale kredse og organisering i en landskreds eller lederlandskreds. Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg ikke er enig med den gruppe strammere i Skolelederforeningen, der vil bilde medlemmerne ind, at der vil være bedre muligheder for at forbedre skoleledernes vilkår, hvis vi bliver 'uafhængig' af Danmarks Lærerforening.

Hvorfor: Det vil være naivt at tro, at der - uanset fremtidige organisationsforhold - vil ske forbedringer for skoleledere imod Danmarks Lærerforenings politik. Det vil sige, at det er naivt at tro på en fremtidig uafhængighed af Lærerforeningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Derfor skal vi blive i Lærerforeningen og fremover være tilknyttet de lokale kredse. Vi har på trods af mange særlige ledelsesvilkår stadig mange fælles interesser, der bedst varetages i fællesskab. Det er for eksempel folkeskolens fremtidige driftsvilkår og arbejdet med fortsat udvikling af folkeskolen.

Det er frustrerende at erfare, at næsten alle skoleledere er tilfredse med samarbejdet med de lokale kredse. Alligevel vedtager Skolelederforeningens repræsentantskab en politik, der går ud på, at der skal ske en total frigørelse fra kredsene. Det vil ej heller undre mig, såfremt Skolelederforeningens bestyrelse undsiger det af Lærerforeningen fremsendte kompromisforslag til fremtidig organisatorisk placering af skolelederne i Lærerforeningen. Dette forslag indebærer et ledernetværk, hvor det vil være naturligt at behandle spørgsmål, der især har interesse for skolelederne, og derfor er der taget hensyn til indsigelserne mod den nuværende placering. Hvem i alverden tror på, at Lærerforeningen vil undlade at arbejde for skoleledernes interesser - alene af den grund af det ikke vil være muligt at finde de fremtidige ledere i lærergruppen, hvis forholdene er for dårlige.

Derfor er det mit håb, at skoleledernes repræsentanter kan optræde som ledere på den forestående kongres i Danmarks Lærerforening. Det betyder, at man søger det bedst mulige kompromis og ikke lader det hele falde på gulvet.

Kunsten i den nærmeste fremtid bliver at finde det bedst mulige kompromis og samtidig sikre, at der fremover er plads til alle skoleledere i Skolelederforeningen.

Ole Vestenaa

Vildbjerg

(stadig medlem

af Skolelederforeningen)


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ