Det sagde Nyrup

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folketinget åbnede igen tirsdag den 7. oktober efter ferien. Statsminister Poul Nyrup Rasmussen fik også i sin åbningstale nævnt folkeskoleområdet - om end kun med få ord.

'Børnene er nøglen til fremtiden. Skolen er nøglen til børnenes fremtid. Vores fremtid afgøres derfor i høj grad af, hvordan skolen er nu.

Regeringen har - inden for de gode rammer, folkeskolen angiver - igangsat en lang række initiativer og forsøg med at gøre tingene anderledes, end vi plejer:

Lærere, forældre, kommuner, politikere har alle et ansvar for kvaliteten i folkeskolen.

Vi er alle optaget af, at børnene lærer at læse, skrive og regne. Og at de lærer at bruge en computer. Vi kan ikke være bekendt at give vore børn mindre end det bedste.

Vi skal ruste dem alle til at uddanne sig videre. Vi er på rette vej!

Aldrig før har så stor en del af en ungdomsårgang været i gang med en uddannelse. Der er skabt flere pladser på gymnasier, erhvervsskoler, universiteter og læreanstalter.

Otte ud af ti er nu i gang. I år 2000 er målet, at det er ni ud af ti.

Regeringens mål er tilbud om en god ungdomsuddannelse for alle - uanset om de vælger fagligt, teoretisk eller en kombination.

Vi skal inspirere til, at flere vælger en faglig uddannelse. Ellers bliver der mangel på håndværkere med flere på fremtidens arbejdsmarked.'