Faglig forening med fremgang

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man må knibe sig i armen. Det er den indledende sætning i årsberetningen fra Dansklærerforeningens Folkeskolefraktion. Grunden er, at fraktionen i det seneste år har oplevet en medlemstilgang på 698 faglærere.

Det samlede medlemstal, der gælder både studerende og 'almindelige' medlemmer, er oppe på 7.804.

Set over en treårig periode har foreningen oplevet en massiv tilgang.

Foreningen har udgivet en hvervefolder: 'Friske moraler. 18 per bakke', men mener ikke, at folderen kan forklare den store medlemstilgang.

'Det forekommer sandsynligt, at fraktionen og forlagets synlighed i medier, i fagpresse, på kurser/konferencer og på bogmarkedet er en væsentlig grund, når man skal vurdere stigningen', hedder det i årsberetningen.

Og foreningen vurderer, at det nok heller ikke er uden betydning, at danskfaget jævnligt er genstand for politikernes og pressens bevågenhed på en måde, der kan skabe behov for, at man rykker lidt tættere sammen.

- Hvis denne sidste forklaring har noget på sig, er der intet, der tyder på, at vi skulle gå trange tider i møde, da hverken det politiske univers eller pressen har vist nævneværdig interesse for at gå i dybden med det faglige og pædagogiske arbejde, der foregår i skolen, hedder det slagfærdigt og selvsikkert i årsberetningen.