Debat

An offer you can't refuse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hell's Angels og Bandidos har sluttet fred efter lange og svære forhandlinger. Så vidt vides er i al fald intentionerne fred i al fremtid.

Uden sammenligning i øvrigt så har undervisningsministeren tilbudt folkeskolen en fredsaftale. Men her er der sat tid på. Freden skal være toårig. Udspillet er præsenteret i otte fokuspunkter, og som det hedder i indledningen til ministeriets Nyhedsbrev nummer 14 den 8. september 1997: 'Der skal nu iværksættes et program for den danske folkeskole, der skal give skolen det sidste skub, så den fuldt ud kommer til at leve op til samfundets krav . . .'. Det hedder senere, at: '. . . Ole Vig Jensen vil nu meget hurtigt indbyde Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening til et møde. Her skal man opstille de konkrete krav, som folkeskolen skal leve op til i løbet af de to år. Herefter vil undervisningsministeren bede om konkrete planer for, hvordan de to organisationer har tænkt sig at løse opgaven'.

Fokuspunkterne er ikke konkrete, men det er muligt for såvel Kommunernes Landsforening som DFL at se, hvem det enkelte punkt først og fremmest er rettet imod. Her er tale om adskillige 'vip med en vognstang'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men det er der ingen grund til at gå i krig over.

I foreningen er det oplagt at se de otte fokuspunkter som en mulig platform til at nå frem til en national handlingsplan for folkeskolen. Så alt i alt er det glædeligt, at ministeren har skaffet principiel enighed hos uddannelsesordførerne om de otte punkter.

Ifølge avisoverskrifter har ministeren allerede været inde i en oversættelse af nogle af fokuspunkterne. For eksempel har han angiveligt på en konference i Herning sagt, at nu skal det være slut med lærernes monopol på undervisning.

(I en stille stund kan man glæde sig over, at Ole Vig Jensen ikke også er sundhedsminister - for sæt han så kunne finde på at melde ud, at nu skal det være slut med lægernes monopol på operationer!).

Nå, men under alle omstændigheder: Der er jo da tale om et tilbud om en toårig fredsaftale, så mon ikke alle parter burde bestræbe sig på ikke straks at geråde ud i noget, der kan ende i den stik modsatte tilstand?

Helen Sørensen

formand

Herningegnens Lærerforening

Powered by Labrador CMS