Debat

Ingen penge

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hermed en klage over manglende behandling af min overførelse fra FTF-A (Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd - Arbejdsløshedskassen) til dlf/a (Danmarks Lærerforenings Arbejdsløshedskasse) og dermed manglende udbetaling af dagpenge.

I foråret lod jeg mig overføre fra den ene arbejdsløshedskasse til den anden, fordi jeg gik fra at være efterskolelærer til at være vikar i folkeskolen. Efter sommerferien har jeg ikke haft fuldt skema som vikar og har derfor indsendt dagpengekort til dlf/a.

Til min store forundring har jeg endnu ikke fået udbetalt dagpenge - jeg har til gode helt tilbage til 23. juni, og vi skriver nu den 22. september.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Mere og mere irriteret har jeg ringet til dlf/a's kontor, men endnu har jeg ikke kunnet få lovning på en løsning af problemet inden for en nærmere fastsat tidsgrænse.

Personalet henviser grædefærdigt til manglende tid. Jeg for min part til en uoverskuelig økonomisk situation.

Gad vidst om I tager jer tid til at udbetale jeres egen løn.

Kopi af dette brev tilsendes Folkeskolen i håb om optagelse. Er der andre vikarer, der har oplevet samme situation?

Eller bliver dlf/a's kontor kimet ned af utilfredse medlemmer, så personalet ikke har tilstrækkelig tid til at passe deres egentlige arbejde?

Karen Bjørnager Jensen

Svar:

Din optagelse i dlf/a gælder fra 1. marts 1997. Denne overførsel er ekspederet færdig den 14. marts 1997 efter modtagelse af materialet fra din tidligere a-kasse.

Din anmodning om ferie blev sendt til din tidligere a-kasse, og en måned efter modtog dlf/a papirerne. Ikke alle de nødvendige oplysninger for at udbetale feriedagpenge var modtaget. Derfor måtte dlf/a rette henvendelse til din tidligere a-kasse. Dine feriedagpenge blev udbetalt 21. juli 1997.

Tilsvarende er det gået med din indsendelse af ledighedserklæring. Også her skal dlf/a have oplysninger fra din tidligere a-kasse. Disse oplysninger er nu i hus, og der er sket udbetaling.

dlf/a har i øvrigt udbetalt dagpenge til 3.500 medlemmer i sommeren 97. Vi har ekspederet feriesager i størrelsesordenen 4.000.

Beklageligvis er der medlemmer, der er kommet i klemme i systemet, også hvor dlf/a må påtage sig skylden. Vi udskrev derfor acontobeløb til 124 medlemmer på beløb fra cirka 300 kroner til 5.000 kroner primo september.

Holden Schmidt

forretningsfører, dlf/a

Powered by Labrador CMS